Tu de ce fumezi?

Ieri, nu mai stiu pe la ce ora (nu ca ar conta), am dat de o postare a lui Tudoran in care ne intreba “tu ce fumezi când crezi în dumnezeu?”. Articolul este scurt, insa nu cred ca-i usor de digerat de catre un om cu o gandire prea … sa zicem ingusta.

In continuare nu am sa justific “ce fumezi” ci “de ce fumezi”. Cred ca, cel mai corect răspuns pentru mine este ca fumez din plăcere. Exista o placere neconditionata in actul de a aprinde o tigara. In special atunci cand beau cafea, savurand fiecare moment, fiecare inghititura de cafea si implicit fiecare fum.

Fumez cu mare plăcere atunci când ies undeva, cand beau o bere, cand stau de vorba cu prietenii. Fiind o persoana care vorbeste mult, fumez automat la fel de mult. Chiar si acum, in momentele in care inspiratia ma tradeaza, creativitatea se zbenguie dintr-un neuron in altu in asteptarea unui puf din tigarea electronica. Desi este total lipsita de savoare, placerea inca exista.

O pun la gura, apas un buton si inspir. Ma mai uit putin la foaia asta digitala, termin de scris articolul asta si il public. Apoi trag linistit inca un puf de aer, contaminat cu 0.6% nicotina si niste glicol alimentar ionizat.

Probabil ca dependenta de nicotina este unul dintre motivele pentru care majoritatea nu se lasa de fumat. Insa dincolo de asta, cred ca placerea in sine pentru fumat este un motiv mai bun. Daca vrei sa te lasi de fumat nu inlocuiesti tigarile normale cu plasturi, cu guma sau cu tigari electronice. Pur si simplu te lasi.

Ceea ce spun mai sus, chestiile legate de placare si dependente, sunt valabile pentru orice. Indiferent ca este vorba de fumat, mancat ciocolata sau dulciuri, nevoia de adrenalina sau sex, ideea de baza ramane.

photo credit: Smoking a cigarette via photopin (license)

Pasionat de IT, electronică și proiecte DIY?
Abonează-te la canalul meu de youtube!

2 thoughts on “Tu de ce fumezi?

  1. Man, am lăsat voit pe din afară ce anume se fumează. Nu era vorba de țigară-n sine ci de thc-ul din dânsa. Pe mine aia m-a supărat 😉 insinuarea.

  2. Exact asta am făcut și eu. Am fumat cât am fumat, dar și când m-am lăsat, nu am avut nevoie de altceva. Bine, poate că am început să mănânc mai mult, dar nu mi-a influențat greutatea..

Lasa si tu un comentariu!